Slow fashion

Bron

Het startpunt van slow fashion ligt natuurlijk aan de bron: de grondstoffen. Er moet voor gezorgd worden dat kleding en andere fashion items zoveel mogelijk uit hernieuwbare grondstoffen gemaakt worden, van hernieuwbare bronnen, die op een ecologische wijze gewonnen worden. B.v. biologisch katoen of scheerwol van diervriendelijk gekweekte schapen.

Productie

  • Halffabrikaten

Bij de productie van de halffabrikaten wordt erop toegezien dat er geen vervuilende chemische producten gebruikt worden of in het milieu terecht komen. Denk hierbij aan het reinigen, verven en spinnen van katoen of wol tot draad alsook het weven tot textiel.

  • Fabrikaten

Bij het fabriceren (algemeen: maken) of confectioneren (maken van kleding) van fashion items hoort men ook toe te zien op het ecologische aspect, maar er is meer. Opdat het eindproduct 'slow' zou worden hoort het duurzaam te zijn. Een lange levensduur te hebben. Hiervoor moet alles degelijk en verzorgd gemaakt worden.

Nazorg

Een heel belangrijk onderdeel in het gehele verhaal van slow fashion is nazorg. Dat is de zorg die de verkoper aanbiedt nadat hij het goed verkocht heeft. Een winkel die naast het verkopen van slow fashion-producten ook nog nazorg aanbiedt is in dit segment het neusje van de zalm. Deze zaken zorgen er namelijk voor dat door vakkundig reinigen, herstellen, retoucheren, verbreden en versmallen, hermodelleren, etc. de klant de kleding langer kan dragen en dus niet om de haverklap nieuwe moet kopen.

Secq Fashion is zo'n zaak. Ons doel is niet zuiver het verkopen van kleding, maar eerder ervoor zorgen dat u gepast gekleed bent en lang plezier kan hebben aan uw bij ons gekochte kleding.

Secq Fashion is slow fashion kleding voor dames en heren in leder, leer, lappa,napa, lamsnappaleer, lamnappaleer, lamnapaleer, lamsnapaleer, lamsnappaleder, lamnappaleder, lamsnapaleder, lamnapaleder, lamsnappa, lamnappa, lamsnapa, lamnapa
Secq Fashion is slow fashion kleding voor dames en heren in lam, gekeerd lam, omgekeerd lam, wollam, lammy, mouton retourné, mouton retourne, mouton retournee, agneau retourné, agneau retourne, agneau retournee, gekeerd schaap, omgekeerd schaap, schaap
Secq Fashion is slow fashion kleding voor dames en heren in pels, pelsen, pelzen, bont, fourrure, fourrures, daim, dain, suède, suede, ledervelour, ledervelours, velourleder, veloursleder, nubuck, nubuk, nabuk, nabuck, imperstof, regenmantelstof, imper, wolstof, wollen stof, wollen stoffen, textiel